Jumaat, 14 Mei 2010

Mencari Cinta Sempurna .* Mencari Cinta Sempurna : Adhamza *


 Assalamualaikum WBT ,

... Bismillah ...

Bersyukur kepada Allah swt kerana kita masih lagi dapat hidup bersama nafas baru yang dikurniakanNya kepada kita , ' Mencari Cinta Sempurna ' .

Apakah kita mampu mencapainya ?

Demi tuhan Yang maha agung,ku lihat dunia semakin bermain-main dengan penghuninya . Cinta dalam kelalaian yang menjadi pilihan utama . Apakah manusia mampu memberikan cinta yang hakiki berbanding penciptaNya ? Subhanallah !!! Istilah ' Cinta Monyet ' tidak memberikan kesan kepada mereka .Perasaan yang ternoda dilayan sepenuh hati hingga tersusuk ke sanubari.

"Couple itu haram " . walaupon kata-kata itu telah dijadikan manifesto hidup . Namun , Sudah bergelar manusia , ia menjadi lumrah alam . Perasaan ingin berkasih dan disayangi . Wahai kaum Adam dan Hawa !!! Jika anda sudah menyerahkan jiwa anda pada lelaki/wanita lain sebelum kahwin , bagaimana pula nasib suami/isteri anda ??? Tentu kasih sayang yang dicurahkan apabila berumah tangga nanti akan menjadi hambar .

Jika anda wanita , tentu suami anda akan fikirkan bahawa , " aku bukanlah orang pertama yang disayanginya , mungkin kasih sayang pada kekasih pertamanya jauh lebih daripada kasih sayang yang diberikan kepadaku . Jiwanya sudah tidak sempurna , jiwanya sudah ternoda " . Kawan-kawan , Kekasih yang anda cintai sekarang tidak semestinya anda kahwini . Jika berkahwin pon ia terbina atas dasar maksiat . Cukuplah sekadar itu .

Berpalinglah pada Yang Maha Esa . CintaNya pasti akan menjamin ke syurga . Tinggalkan keasyikan ini . Jadilah Mawar yang sukar untuk dipetik dan jadilah Lebah yang Membawa madu yang Paling manis dan berkhasiat . maha Suci Allah yang menciptakan sekalian makhluk ...


Dengan lafaz yang penuh darjat , ' Alhamdulillah ' ku akhiri kalam pada kali ini . Semoga kita dirahmati oleh Allah swt dan dihindari daripada melakukan maksiat . Al-fatihah untuk mujahid Palestin yang terkorban , semoga Palestin dapat dilindungi , Ayuh , kitalah ' Agamawan ' ...


Wallahua'lam .

Tiada ulasan: